Bakom Sockrgrynets

 

me46 Mitt namn är Marie och jag bor tillsammans med man, barn, hund och marsvin på västkusten 3 mil söder om Göteborg. Jag är 45+ och arbetar till vardags som undersköterska på natten.

Jag har alltid älskat djur och nästan aldrig varit utan. Hästar, hundar, fåglar, kaniner, vandrande pinnar, fiskar osv. Mitt första marsvin hade jag som 5-åring. Hon hette Sara och jag älskade henne över allt annat. Tyvärr var inte kunskapen så stor på den tiden gällande marsvin och hon levde bara under två år,  men lämnade ett för evigt avtryck i mitt hjärta. Min bror blev tyvärr allergisk när jag var liten och vi fick göra oss av med de andra djuren vi hade då (hund, katt, kanin och fågel) till min stora sorg. Så när jag flyttade hemifrån skaffade jag bums häst, hund och kanin.

Sedan dess har det nästan alltid funnits djur i min närhet och framför allt då hundar. Mina döttrar hade kaniner som barn, men tanken om marsvin fanns där alltid.

I september 2015 önskade sig min son 2 marsvin i 11-års present, då han hade förlorat sin favoritgerbil i ålderssjukdom. Hans önskan var ett marsvin till mamma och ett till sig själv och vem kan motstå en sådan önskan?! Inte den här mamman och 26/9-15 flyttade det in två lakeland pojkar här och jag förstod genast varför Sara gjorde sådant avtryck på mig när jag var barn. Marsvin är fantastiska personligheter och de är väldigt beroendeframkallande.

Jag kände genast att jag vill ha fler marsvin och då gärna flickor. Började se mig omkring och föll handlöst för rasen Teddy. Så fick jag tag på två helt fantastiska teddytjejer!

Sedan har det rullat på. En vän behövde omplacera sina marsvin, så jag tog hand om Vera, en underbar virvelpettjej, som sonen tagit till sitt hjärta och kallar för sin tjej. En nonself tjej som blev kärlek vid första ögonkastet och som bonus fick jag också en härlig väninna!

Mina teddy gick från två flickor upp till många fler. Under sommaren 2016 fick jag mina första kullar och började arbeta mot mitt eget uppfödarprefix. 2017.06.25 blev jag godkänd och registerad uppfödare i SMF med uppfödarprefixet SMF 509 Sockergrynets. Därefter har min teddykärlek fått delas med kärleken för korthår och black fox. Jag börjat med Nonself & English crested fox/otter/tan.

Jag är aktiv och arbetar som kassör i SMF Riks, uppfödarnamnsregistrator och webmaster för SMF hemsida.

Marsvinslivet är fantastiskt! En stor bonus med alla fina marsvin är alla fina nya vänner man får på köpet i denna underbara värld! Jag är tacksam!

marie