maj 232018
 

Idag har Bombus Wanda Watusi flyttat till underbara Irene, som sedan tidigare har tagit hand om 3 olika honor från mig i varierande ålder. Hos Irene får Wanda leva lyxliv som kelgris, vilket gör mig så lycklig då jag vet hur bra hon för det!

 

 23 maj, 2018  Posted by at 17:08 Marsvinen, self No Responses »
feb 172018
 

Nunns Mandy. Foto: Sofie Boyström

 

Nunns Milly Foto: Sofie Boyström

Anne på 4-ever i Danmark har valt att sälja av sina self black och english crested black. Anne är känd för sina fina black. Sofie på Saphira’s och jag bestämde för att köpa djur ihop för att använda i vår foxavel och förstärka den. Vi har beställt 4 english crested honor och 1 hane. 2 honor flyttar till mig medan de andra stannar hos Sofie. Dessa 5 marsvin kommer att samägas av oss båda.

Idag kom de två första flickorna hem till Sofie i Malmö, tack vare fina Anja på Duettens. S har skickat bilder på dessa tjejer och vi har bestämt att Milly stannar i Malmö och Mandy kommer till västkusten! Får tyvärr vänta till den 3 mars, men den som väntar på något gott! 😉

 17 februari, 2018  Posted by at 19:55 English Crested, Marsvinen 2 Responses »
feb 172018
 

Polka Pig’s Orryl Valentine, Sockergrynets Kompis hos en av domare, Avkopplad gullegris och fina F som ställer sitt marsvin i ungdomspet.

 

Maria dömer Pet och jag hjälper till som domarsekreterare

Min födelsedag den 10 februari 2018 spenderade jag tillsammans med en av mina bästa och massa härliga människor i Tomter, Norge.  Det blev årets utställningsstart. Förutom skratt, trevligt umgänge, härliga samtal, god mat, fika och tårta så blev det  8 cert, 3 BIR, 2 BIR-R (varav ett jr) och en Norsk Champion! Bättre än så kan det knappast bli! 😀

2018.02.10 Officiell dubbelutställning i Tomter, Norge

Marsvin Ålder Klass/er Domare Resultat
SCh Saphira’s Remus av Silverklo
English crested, black fox
26 mån Ras
Ras
Rita Ribeiro
Magdalena Pachla-Zawadzka
1/1, BIR-R
1/1, certBIR, Norsk Champion
Duetten’s Znow
Nonself, black fox
5,5 mån Ras
Ras
Rita Ribeiro
Magdalena Pachla-Zawadzka
1/1, cert, BIR
1/1, cert, BIR
Sockergrynets Kompis
Teddy, PE White
10,5 mån Ras
Ras
Rita Ribeiro
Magdalena Pachla-Zawadzka
1/1
1/1, cert
4-ever Annegrisen
Teddy, Buff
4,5 mån Ras
Ras
Rita Ribeiro
Magdalena Pachla-Zawadzka
2/2, cert
2/2, cert, BIR-Rj
Polka Pig’s Orryl Valentine
Teddy, PE Golden/white roan
6,5 mån Ras
Ras
Rita Ribeiro
Magdalena Pachla-Zawadzka
1/1, cert
1/1, cert

 

SCH NCH Saphira’s Remus av Silverklo – mina fantastiska kille! <3 Nu är han även norsk champion

 17 februari, 2018  Posted by at 19:20 Marsvinen, Utställning No Responses »
feb 172018
 

Sockergrynets Svenska Karamell

Sockergrynets Blyga Blomma har flyttat till Skåne tillsammans med Karamell här ovan

Senaste dagarna har jag haft fantastiska marsvinsköpare här och jag är så tacksam! <3 Känns väldigt skönt att släppa mina djur till fina människor som älskar dem, med hela sin själ, från första stund. Sockergrynets Blyga Blomma och Sockergrynets Svenska Karamell har flyttat till Skåne och bor nu hos Jennie och Molly. Sockergrynets Trudelutt har flyttat till Kungälv och Alexandra med familj. Lycka till och jag hoppas ni ska trivas med varandra!

Sockergrynets Trudelutt har flyttat till Alexandra med familj

 

 17 februari, 2018  Posted by at 19:02 Marsvinen, nonself, teddy No Responses »
feb 042018
 

I några dagar har jag hållt på att uppdatera min hemsida så den är aktuell överallt. Nya bilder på marsvinen. Inte lätt att ta snygga sådana så här års men de får duga tillsvidare. Nya djur är tillagda och sålda djur borttagna. Känns skönt att vara på banan igen med en aktuell sida. Vår header längst upp på sidan är också uppdaterad och ser det inte ut i din dator som bilden här ovan är det dags att tömma datorns cach på bilder och uppdatera, för sidan ser numer ut som ovan! 😉

Den 10 februari kommer jag fira min födelsedag med att åka på årets första utställning. Den är i vårt grannland Norge och det ska bli både spännande och rolig att åka dit och se hur deras utställningar fungerar. Min ständiga reskamrat Maria ska vara domare och döma Pet och jag ska ta med mig 5 djur att ställa. 3 teddy – 4-ever Annegrisen, Polka Pig’s Orryl Valentine och min egenuppfödda Sockergrynets Kompis samt min nonself Duetten’s Znow och min english crested SCH Saphira’s Remus av Silverklo får följa med. Jag håller tummarna för att framför allt Remus ska få cert och få med sig titel norsk champion hem! *hoppas*

Årets första kullar har vi också att se fram emot. I slutet av februari och i mars kommer de och som det ser ut nu så blir det babyboom då! Vi håller tummarna att allt går vägen!! 

 

 4 februari, 2018  Posted by at 02:24 Bebisar, Marsvinen, Utställning 1 Response »
okt 312017
 

Jag har väntat och längtat! Sprungit ut och in i marsvinsrummet som en äggsjuk höna. De sista dygnen kändes som veckor! 
Så i slutet på dygn 68, klockan 22:50 kom de till världen min första korthårskull! Äntligen!!  Fantastisk utdelning blev det också!

Sockergrynets Aktuella App

 

Sockergrynets Ambitiösa Artist

 

Sockergrynets Avslappnande Aftonsång

 

2 flickor och 2 pojkar! Pojkarna är eng. crested black tan och nonself black tan. Flickorna är eng. crested lilac tan och nonself lilac tan. Vad mer kan jag önska?!

 31 oktober, 2017  Posted by at 16:40 Bebisar, English Crested, Marsvinen, nonself No Responses »
okt 312017
 

I början av oktober var jag på utställning i Landskrona. Egentligen borde jag stannat hemma då jag drabbats av influensa, men jag älskar mina utställningar och framför allt dem med sydvästgänget. Som tack för min envishet fick jag sedan lunginflammation, så det är därför uppdateringar dröjt.

Resultaten blev både bu och bä. Remus blev fick cert, blev BIR och i KM fick han en BIS 5 placering. Sander ställdes i Pet, fick Silverkort och fick en BIS2 placering i KM-finalen. Leon blev diskad i rasutställningen, då hans färg inte stämmer överens med rasstandarden enligt domare Lena Tysk. Jag säger att han är felreggad, inte grey utan lilac. Nu får han växa till sig så får jag se vad han tar vägen. I KM blev han dock BIR junior. Kompis fick 89p och CK, blev BIR i KM.

Nästa utställningen är en dubbelutställning i Landskrona den 18 november. Då tar jag med mig Remus, Sander och Znow (eng,crested och nonself) samt Kompis, Rutan och Randa (teddy). Det blir sista utställningen för i år.

2017.10.07 Officiell utställning samt klubbmästerskap i Landskrona
Marsvin Ålder Klass/er Domare Resultat
SCh Saphira’s Remus av Silverklo
Eng. crested black fox
22 mån Ras
KM Ras
Carina Stjernman
Cecilia Löfkvist
89p, 1/1, certBIR
1/1, BIR, BIS 5
Daylights Sander
Nonself lilac fox
6 mån Pet
KM Pet
Annette Creutzberg 
Jenny Dittgen
1/1, Silverkort
1/1, Silverkort, BISPET 2
Leon
Eng. crested grey fox
3 mån Ras
KM Ras
Lena Tysk
Anja Hamrin
Diskad pga av färg (lilac?)
1/1, BIR J
Sockergrynets Kompis
Teddy
6,5 mån Ras
KM Ras
Emma Harderup
Anja Hamrin
89 p, 3/3, CK
1/1, BIR
Sockergrynets Qul Bravad
Teddy
2,5 mån Ras
KM Ras
Lena Tysk
Anja Hamrin
87p, 3/3
4/4
Sockergrynets Svenska Pärla
Teddy
4 mån Ras
KM Ras
Lena Tysk
Anja Hamrin
87p, 6/7
3/4
Sockergrynets Svenska Karamell
Teddy
4 mån Ras
KM Ras
Lena Tysk
Anja Hamrin
87p, 5/7
2/4
Sockergrynets Svenska Pärla & Karamell
Teddy
4 mån Uppfödargrupp
KM
Carina Stjerman
Anja Hamrin
5/8
1/1, Bästa uppfödargrupp

 31 oktober, 2017  Posted by at 15:34 Utställning No Responses »
okt 292017
 

Det är inte bara sorg här hos Sockergrynets utan glädje också! Från utställningen i Landskrona fick jag med mig två nya tjejer hem. Båda kommer från Anja på Duetten’s uppfödning. Två ljuvliga nonselftjejer som ska bidra till min korthårsavel. Låt mig presentera Mingla och Karolina. Mingla är black fox (något övertecknad) och är blåbärare. Karolina är Blue amber tan.

Duetten’s Blue Karolina

 

Duetten’s Blueberry Mingla

 

 

 29 oktober, 2017  Posted by at 21:17 Marsvinen, nonself No Responses »
okt 292017
 

En olycka kommer sällan ensam säger man ju. På måndagen den 9 oktober hittade min man Lori liggandes i ett av husen. Hon hade fött sina bebisar 2 veckor för tidigt. Dessa var tyvärr ouppackade och ofärdiga, därav också avlidna. Lori själv mådde dåligt och andades tungt. Några timmar avled hon själv. Vad som hände vet jag inte. Hon var pigg och glad och sprang omkring i buren kvällen innan. Inget tecken på toxikos. Så tråkigt när detta händer och man inte vet varför. En av baksidorna med marsvinsavel tyvärr.

Sov gott älskade Lorilei! <3

 

 

 

 29 oktober, 2017  Posted by at 13:36 Änglar, Marsvinen, teddy No Responses »
okt 292017
 

Den 6 oktober trimmade jag Otto (Cavia Dafi Onyx) inför utställning. Han är en van kille och tog det hela med ro. Han badades och fönades. Under föningen kastade han till med huvudet och föll ihop och sedan var han borta. Jag blev både chockad och ledsen och kan bara konstatera att allt gick mycket fort. Någonting i kroppen måste ha brustit… hjärta, hjärna… vet inte. Men jag vet att att denna underbara kille lämnar ett stort hål i mitt hjärta! <3

Sov gott finaste Otto! <3

 29 oktober, 2017  Posted by at 13:29 Änglar, Marsvinen, nonself No Responses »